Apeneilanden van Paramaribo Zoo geadopteerd

1Apeneilanden van Paramaribo Zoo geadopteerd2
1Apeneilanden van Paramaribo Zoo geadopteerd1Conservation International Suriname (CIS) heeft gisteren de apeneilanden van de Paramaribo Zoo geadopteerd. “De slingerapen zijn een van onze prioriteiten van ons wild life programma”, geeft de program manager van CIS, Els van Lafieren, aan tijdens een gesprek met Dagblad Suriname. “Deze apen zijn geselecteerd, omdat zij heel belangrijk zijn voor de zaadverspreiding in het bos en het bos gezond te houden. Zij zijn de indicator voor een primair gezond bos. De slingerapen worden bedreigd en gejaagd als ze voeding zoeken. Deze apen krijgen 1 keer in 3 tot 4 jaren een jong en door bedreiging wordt de populatie minder. Ook worden ze vaak gehouden als huisdier gehouden en dat is niet de bedoeling. Vaak eindigen ze in de dierentuin.
CIS heeft hiervoor gekozen om het publiek voor te lichten dat slingerapen beschermde diersoorten zijn, geeft de program manager aan. De onthulling van het naambord vond gisteren plaats door de directeur van Paramaribo Zoo, John Altenberg, en de programmamanager. “Wij zijn al een tijd bezig met een adoptieplan voor bedrijven en het publiek om de dieren te adopteren en Conservation International Suriname werd geïnteresseerd voor een adoptie”, geeft de directeur aan. “Dit is de eerste samenwerking van de Zoo met Conservation International Suriname en er zullen in de toekomst nog meer komen”, geeft Els van Lafieren tot slot aan.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: