William Waidoe: ‘Ik heb nooit gezegd dat ik PL heb verlaten’

William Waidoe
William Waidoe
Assembleelid William Waidoe houdt zijn kaken nog stijf over zijn recent besluit om de Nationale Democratische Partij (NDP) te ondersteunen. Wel benadrukt de politicus tegenover Dagblad Suriname dat mensen beter moeten gaan luisteren naar zijn verklaring in De Nationale Assemblee (DNA). “Ik heb nooit gezegd dat ik de PL (Pertjajah Luhur) heb verlaten”, zegt de volksvertegenwoordiger uit Nickerie. Waidoe is vooral niet te spreken over de manier waarop hij door de gemeenschap en vooral PL-voorzitter Paul Somohardjo is gekruisigd. Hij noemt dit de prijs die betaald moet worden voor het voeren van eerlijke politiek. “Als gelovige is het voor mij heel belangrijk dat ik mensen hun gebeden met mijn daden moet bewijzen.” “Voorzitter, ik wil uw college informeren dat ik vandaag ben uitgetreden en niet meer behoor tot wat op dit moment gold. Te weten dat ik fysiek deze plek inneem. Ik wens graag per heden een andere rol te vervullen en wens te ondersteunen de fractie aan de andere zijde, NDP, en derhalve ondersteun ik de regering. Gaarne vraag ik uw medewerking en wens dus ook in mijn functioneren fysiek een andere plaats te krijgen”, luidde de verklaring Waidoe afgelopen maandag.
Repliek ‘bossen’ na vastenmaand
Somohardjo stelde gelijk na de verklaring van Waidoe tegenover Dagblad Suriname dat hij nu wel ziet dat Waidoe te koop is. Alleen wist hij op dat moment niet hoe hoog het bedrag is dat aan de Nickeriaanse parlementariër is betaald. “We hadden het al lang verwacht. Hij had elke week overleg met de NDP. Zijn moeder kreeg ook pakketten van de NDP.” Somohardjo stelt dat de handelingen van Waidoe met argusogen werden gevolgd door de partij. Vanaf het prille begin was al duidelijk dat Waidoe niet loyaal naar de PL was. Vanwege religieuze overtuigingen, gezien de maand Ramadan, en de belofte aan zijn ouders zal Waidoe Somohardjo voorlopig niet van repliek dienen in de media. Hij stelt zijn repliek te zullen ‘bossen’ na verloop van de vastenmaand.
‘Niet bevorderlijk om naast Waidoe te zitten’
PL-parlementariër Ingrid Karta deed gisteren tijdens de openbare vergadering in het parlement een beroep op DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons om het verzoek van Waidoe te aanvaarden en hem een andere zitplaats toe te wijzen. Het is volgens haar niet bevorderlijk dat zij naast Waidoe zit en met verraad te werk moet gaan. Zij vroeg ondersteuning om beter te functioneren. Wat de toewijzing van een andere plaats voor de ex-PL’er betreft, zal dat tijdens een huishoudelijke vergadering worden besloten. Geerlings-Simons benadrukte dat zij geen enkel lid zal verplichten zijn of haar plaats af te staan, omdat nu alle andere 50 zitplaatsen bezet zijn.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: