Waidoe wordt geroyeerd uit Pertjajah Luhur

PL-voorzitter Paul Somohardjo
PL-voorzitter Paul Somohardjo
Deze week nog komen het hoofdbestuur en de partijraad van de Pertjajah Luhur bij elkaar om het royement van het PL-assembleelid William Waidoe te laten geschieden. Opmerkelijk is dat hoewel dit jong assembleelid uit Nickerie maandag in het parlement heeft aangegeven de NDP-regering te ondersteunen, hij zijn PL-lidmaatschap nog niet heeft opgezegd. Formeel is hij nog lid van de PL. Partijvoorzitter Paul Somohardjo, die gisteren in Nickerie was, gaf in gesprek met Dagblad Suriname mee dat Waidoe niet alleen een inbreuk pleegt op de intelligentie van de PL, maar op die van de totale gemeenschap. Volgens Somohardjo is het overduidelijk dat Waidoe nu verleden tijd is voor de PL. Hij verdiende al geen schoonheidsprijs binnen de partij vanwege het continu flirtend gedrag met de NDP. Somohardjo stelt duidelijk dat Waidoe zich vanaf het begin niet loyaal opstelde naar de partij toe en altijd de grote afwezige was bij hoofdbestuursvergaderingen. Ook is het een feit dat Waidoe gedurende de Ramadan-periode nooit sociale ondersteuning heeft gegeven. Somohardjo twijfelt er niet aan dat Waidoe achteraf misschien geschrokken is van zijn eigen woorden. ‘Misschien had hij juist sympathie verwacht en geen felle reactie vanuit de zijde van de NDP en de gemeenschap.’
Structuren Nickerie woedend
Somohardjo die zich persoonlijk in Nickerie oriënteerde, is er getuige van dat hoewel Waidoe al maanden met de NDP bezig was te flirten, de Nickeriaanse structuren woedend zijn op hem vanwege zijn verraad. ‘Ik vraag me af of Waidoe in Nickerie gaat kunnen blijven wonen. Het is een gesloten gemeenschap waar iedereen elkaar kent. Misschien gaat Waidoe naar Paramaribo of Wanica moeten verhuizen, waar niemand hem kent. Want in Nickerie, ook al woon je in Zeedijk of in Long May, iedereen kent jou en iedereen ziet jou.’ Somohardjo blikt terug dat er binnen de gelederen van de VHP ook verraad was gepleegd in Nickerie in de jaren ’90. Aan deze personen die verraad hadden gepleegd, werd het wonen en leven in Nickerie haast onmogelijk gemaakt.
Pakketten aan moskeeën
Gisteren is door de PL een aantal pakketten met levensmiddelen gedoneerd aan in totaal 38 moskeeën in Nickerie. De PL voert dit sociaal project altijd uit gedurende de maand Ramadan. Moskeeën in Moengo en in het district Saramacca zijn al voorzien van levensmiddelenpakketten. Paramaribo, Wanica en Para zijn de komende dagen aan de beurt.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: