Suriname in de ban van Beleki Beketje

1 Suriname in de ban van Beleki Beketje
Frontfoto 3Ghetto Crew belooft gratis show bij bereiken van 1 miljoen views

Suriname is in de ban van het meest recent uitgebracht nummer van de Ghetto Crew door platenlabel D-Music; ‘Beleki Beketje’. Op dit nummer heeft president Desi Bouterse ook zijn benen mogen losgooien tijdens de Avondvierdaagse. De social media staat bol van vooral dansende kinderen, maar ook volwassenen. Dit lied, dat momenteel een hit is onder alle gelederen van de samenleving, doet menigeen opvrolijken bij het horen ervan. Niet alleen het lied is een hit, maar ook de bijbehorende danspasjes. Binnen anderhalve maand na uitbrengen van dit nummer is het bijkans 600.000 keren bekeken op Youtube. Manager van platenlabel D-Music, Dino “Damaru” Canterburg, geeft in gesprek met Dagblad Suriname mee dat aan de gemeenschap de tijdsduur van nog 10 dagen gegeven zal worden. Binnen die 10 dagen moet dit lied 1 miljoen keer zijn bekeken. Wanneer dit gebeurt, zal de Ghetto Crew gratis een show weggeven in NIS voor zowel jong als oud.
‘Boven mijn verwachting’
Damaru zegt dat de enorme populariteit van ‘Beleki Beketje’ boven zijn verwachting is. En dit stemt hem ook heel positief en goed als platenbaas van D-Music. Hij zegt dat de jongens van de Ghetto Crew geen ééndaags vlieg zijn. Zij hebben een aantal hits op hun naam staan, waaronder Soerdatie, A Toekoen Peleng en Djoget Wajang, die samen met Joggaman is opgenomen. Canterburg beaamt de aparte dansstijl die in de verschillende nummers wordt gehanteerd. De platenbaas, die zelf ook artiest is, doet uit de doeken dat hij zijn fans de komende periode zal verassen met nieuwe nummers. Hij heeft namelijk contracten lopen met buitenlandse organisaties.
Het geeft je ‘gro skien’
Dagblad Suriname sprak ook met de voorzanger van de Ghetto Crew, Sergio Jomba, die als artiestennaam ‘Seky’ heeft. Dat ‘Beleki Beketje’ een ware hit is binnen alle gelederen van de gemeenschap, geeft hem ‘gro skien’ (kippenvel). Hij is er bijzonder trots op. Dit lied is gecomponeerd door zijn broer Ryan Jomba alias ‘Sneesje’. Bij al de nummers van Ghetto Crew worden altijd aparte dansstijlen geïntroduceerd. Seky geeft aan dat er contracten gesloten zijn om optredens te verzorgen in het buitenland.
De overige leden van de muziekformatie met hun artiestennamen zijn Sebo, Takuvo, Kevin, Kamo, Monkey Trouble, Potato en Bodoj. Seky geeft als boodschap aan de jeugd mee om zich niet bezig te houden met negatieve zaken, maar zich te focussen op de studie en de school af te maken. Hij motiveert de jongeren voor het behalen van hun diploma’s.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: