Elias: ‘Betaling apothekers komt in orde’

Antoine Elias
Antoine Elias
Minister Antoine Elias van Volksgezondheid verzekert het bestuur van de Vereniging van Apothekers dat de betaling van apothekers uiterlijk vandaag nog in orde wordt gemaakt. Hierdoor is het niet nodig dat verzekerden van het Staatsziekenfonds (SZF) moeten betalen voor medicamenten. Het SZF had eind april slechts 50% betaald van de rekeningen van de apotheken over de maand maart 2019. Een situatie die zich in het recente verleden reeds heeft voorgedaan. Er werd ook geen informatie versterkt met betrekking tot de reden van de deelbetaling. Op 6 mei, na aandrang van de vereniging om uitleg van het SZF, ontvingen de apothekers een brief, gedateerd 30 april 2019, waarin het SZF slechts stelde niet over voldoende geld te beschikken om de apothekers te kunnen betalen over de maand maart 2019, zonder daarbij aan te geven wanneer het resterend deel wel zal worden voldaan. Met de slechts 50% betaling over de maand maart, konden de apothekers niet eens volledig aan de inkoopfacturen van de geneesmiddelen voldoen, maar ook de salarissen van het personeel en de overige bedrijfskosten niet betalen. Verschillende assembleeleden hebben gisteren vragen gesteld over deze kwestie.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: