Chinese trawlers dobberen rustig verder

Udo Karg, voorzitter van de Surinaamse Seafood Associatie, vertelt aan Dagblad Suriname dat de Chinese trawler weer is vrijgegeven. Ook de kapitein is op vrije voeten. “Om voor ons nog onbegrijpelijke redenen zijn de mensen die waren aangehouden, weer vrij gelaten”, zegt een verbouwereerde Karg. Ook de boot is weer naar het lichtschip, terwijl duidelijk was dat de boten hier illegaal zijn. ‘Voor ons is het denken en handelen van de pg in deze zeer onduidelijk.” Dat de boten zich zouden hebben schuldig gemaakt aan visvangst, is niet bewezen, zegt Karg. Hij vraagt zich af waarom de kapitein en zijn bemanning zijn aangehouden en wat ze nog in Surinaamse wateren doen. “Vanaf begin april heeft de minister aangegeven dat de boten zich illegaal in het territorium van Suriname bevinden.” Wat de ruim 300 bemanningsleden dagelijks doen, is onduidelijk. Karg spreekt van een ongezonde situatie. Momenteel loopt er een juridisch proces tegen deze gang van zaken.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: