Benschop stuurt onderdirecteur LVV naar huis

Yvonne Ramnarain
Yvonne Ramnarain
Gajadien: ‘Adhin liegt over positie Soerdjan’

Yvonne Ramnarain is ontlast als onderdirecteur Landbouwkundig Onderzoek, Afzet en Verwerking van het ministerie van Landbouw, Visserij en Veeteelt (LVV). In een brief, ondertekend door ad-interim minister Ronni Benschop, wordt haar medegedeeld dat het besluit genomen is in overleg met president Desi Bouterse. Zij is ‘in het belang van de dienst’ ontlast uit haar functie. In afwachting op een ontheffingsresolutie wordt zij ter beschikking gesteld van waarnemend directeur Deepak Jairam.
Laatste actieve agronoom
Vanuit het personeel is met verontwaardiging gereageerd op dit besluit, daar Ramnarain de laatste actieve agronoom was binnen het ministerie. De positie van minister Lekhram Soerdjan van LVV is nog niet duidelijk. In De Nationale Assemblee zal zijn vervanger, Ronni Benschop van Defensie, ook de vragen beantwoorden. Soerdjan, ook agronoom, stelde op 9 april zijn portefeuille ter beschikking van president Bouterse. Het staatshoofd vroeg hem om zijn brief aan te houden. Of hij zal aanblijven, is nog niet duidelijk. Adhin zegt dat de president uiterlijk donderdag uitsluitsel zal geven over deze kwestie. Soerdjan is volgens Adhin nog steeds minister van LVV en doet zijn werk. Alleen is er politiek voor gekozen om hem niet te laten antwoorden in De Nationale Assemblee, omdat hij een standpunt heeft ingenomen over zijn positie. De krant verneemt echter dat Soerdjan al weken niet op kantoor verschijnt.
VHP-parlementariër Asiskumar Gajadien vindt dat Adhin misleidend bezig is door te liegen over de positie van Soerdjan. De brief van Benschop, die volgens hem geantidateerd is, spreekt boekdelen.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: