Vierde politieman heeft zich nog niet aangemeld

De politieman T., die te werk is gesteld bij de Command Center, heeft zich op donderdag nog steeds niet aangemeld bij de afdeling OPZ. Zijn overige drie collega’s, allen leden van de RBT, hebben zich woensdag aangemeld. Het viertal was sinds vrijdag 3 mei opgeroepen door de afdeling Onderzoek Politiezaken (OPZ). Zij worden ervan verdacht een gezin te hebben mishandeld op donderdag 25 april. Er zijn beelden beschikbaar waarop een deel van de handelingen is vastgelegd. Het Openbaar Ministerie heeft toestemming gegeven om alle vier verdachten in deze zaak in verzekering te stellen. Echter vindt de bond dat dit een oneerlijk rechtsproces is en heeft men gelijk na de aanhouding opgeroepen om het werk neer te leggen. Uiteindelijk zijn alleen de leden van de RBT in actie gegaan. De volgende dag, dus donderdag, zou de alv bepalen of de landelijke actie al dan niet door zal gaan. Enkele politiefunctionarissen hebben aangeven dat de bond totaal fout is. Men wil op de stoel van de rechter zitten. De rechter-commissaris bepaalt de rechtmatigheid van de aanhouding van het trio.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: