3-jarige peuter door verstikking omgekomen

Lijk vrijgegeven aan de nabestaanden

Het obductierapport van de 3-jarige Jashwier Harkhoe is reeds ter beschikking. Het kind is door verstikking om het leven gekomen. Jashwier is afgelopen dinsdag bij een woningbrand aan de Hayarieweg omgekomen. In verband met het onderzoek heeft Dagblad Suriname gesproken met Rishikoemar, de vader van het kind. Hij was ten tijde van de brand niet thuis. Op die bewuste ochtend kwam zijn vrouw van de nachtdienst. Zij lag te slapen toen zij vanwege de hitte wakker werd. Zij maakte de slaapkamerdeur open en zag vuur in de woonkamer. Zij wikkelde een laken om haar lijf en wekte Jaswier die naast haar lag. Samen met de zoon probeerde zij uit de woning te komen. Toen zij buiten kwam, merkte zij dat haar zoon weer naar binnen was gerend waarschijnlijk uit paniek. De moeder is toen weer in de woning gegaan en probeerde haar zoon te redden. Vanwege de rookontwikkeling en de hitte kon zij haar zoon niet vinden. Het vuur werd steeds groter en groter. Toen de politie ter plaatse arriveerde, hoorden zij nog het kind huilen in het brandend pand. Twee senioren burgers die zich op dat moment in de bovenwoning bevonden, zijn gered. De oorzaak van deze woningbrand is vooralsnog onbekend. Het onderzoek duurt voort. Het lijk van de 3-jarige peuter is door de politie vrijgegeven aan de familie. Volgens de vader is alles van zijn gezin in de vlammenzee opgegaan. Hij heeft een voorkind van 15 en een 9-jarige dochter met deze vrouw. Jashwier was de jongste. Momenteel heeft Rishikoemar samen met zijn gezin zijn intrek genomen bij zijn schoonouders. De rouwdienst en alles wat daarmee samengaat worden van daaruit gehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: