17-jarige moeder van 2 kinderen komt terug op haar verklaring

Een 17-jarige slachtoffer, dat intussen moeder is van twee kinderen, is woensdag teruggekomen op haar eerder afgelegde verklaringen. Dit slachtoffer deed aangifte tegen haar stiefvader Armand (52), een Penitentiaire Ambtenaar, ter zake seksueel misbruik. Bij de politie heeft het slachtoffer twee verklaringen afgelegd en daarbij aangegeven dat haar stiefvader haar heeft ontmaagd op haar 13de jaar. Zij raakte op haar 14de in verwachting van haar stiefvader. Dit is bewezen middels het DNA-rapport. Het resultaat van de DNA heeft uitgewezen dat het bijkans 3-jarig meisje, een dochter is van de verdachte en het slachtoffer.
Op de zitting verklaarde het 17-jarige slachtoffer bij het gerecht dat zij de schuldige is. Op die bewuste dag kwam het slachtoffer thuis van een show. Zij is toen gaan baden en heeft zich in de slaapkamer van haar stiefvader begeven. Naar zeggen van het slachtoffer sliep de stiefvader in haar slaapkamer daar hij onder invloed van alcohol verkeerde. Het meisje liep de kamer binnen en heeft daarbij seks gehad met haar stiefvader. Op de vraag van de rechter gaf de getuige te kennen dat zij op die avond zin had in seks. Zij was toen al seksueel actief en had eerder reeds met twee jongens gemeenschap gehad. Deze verklaring verschilt echter hemelsbreed met de verklaring die zij bij de politie heeft afgelegd. Zij is eerder naar de politie gestapt om aangifte te doen omdat zij het misbruik niet meer kon volhouden. Zij vertelde haar verhaal aan een goede vriend. Ook deze vriend is bij de politie gehoord. Dit slachtoffer heeft een dochter met haar stiefvader en een 10 maanden oude baby met haar huidige vriend. Haar moeder let op de twee kleinkinderen wanneer zij naar school gaat, vertelde het slachtoffer. Het slachtoffer zit in de derde klas van een muloschool.
Ook de moeder van deze 17-jarige, werd gehoord op de rechtszitting. Zij verklaarde dat haar dochter niet altijd alles aan haar vertelde, hoewel zij als vriendinnen met elkaar leefden. De moeder verklaarde dat zij gedurende de zwangerschap niets had gemerkt. Pas twee weken voor de bevalling van de 17-jarige merkte zij dat haar benen waren opgezet. Toen kwam zij erachter dat haar dochter, die toen 14 jaar oud was, zwanger was. Zij heeft gevraagd wie de vader van het kind was maar de dochter heeft haar daarop geen duidelijk antwoord gegeven. De moeder verklaarde dat haar dochter vaker met veel jongens bemoeide. Op een vraag van de vervolging gaf de moeder te kennen dat wanneer haar dochter zegt dat zij de schuldige is dat zij aanneemt dat het ook zo is. Ook gaf zij aan dat het levensonderhoud van haar gezin zwaar voor haar is. Zij is de enige kostwinner. Op 12 juni wordt de verdachte gehoord. Hij ontkent het feit en beweert een goede vader te zijn geweest voor de kinderen van zijn partner. Hij blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: