Hygiëne op school

1Hygiëne op school (1).1 (Copy)Tot groot ongemak van kleuters zijn toiletten, wasbakken en andere voorzieningen niet aangepast aan het postuur van de schoolbevolking. De toiletten en wasbakken zijn te hoog voor kleuters. In de schoolpraktijk worden er bankjes geplaatst, waarop geklommen kan worden om het toilet te gebruiken. Zoals te zien op de foto worden emmers met water gevuld, waarin kinderen hun handen kunnen wassen, alsof dat hygiënisch is.
Ergonomie
Een observator heeft erop geattendeerd dat de overheid, professionals, architecten, ingenieurs, maatschappelijke groeperingen en anderen onvoldoende doordenken bij het neerzetten van werken. Als recent voorbeeld werd aangehaald de gele betonnen banken, die op verschillende locaties in Paramaribo zijn geplaatst. ‘Er is geen rekening gehouden met de ergonomie. De banken zijn veel te hoog. Ik ben 1.80 meter lang en zit er ongemakkelijk op te bengelen met mijn benen. Bovendien zijn de banken meestal niet op de meest geschikte plaats neergezet. Bijvoorbeeld zonder beschutting tegen de zon, op plaatsen waar dag en nacht voertuigen voorbijrazen en uitlaatgassen uitblazen, die met kracht de longen worden ingepompt. Zelfs het roken van twee pakken sigaretten per dag lijkt mij minder schadelijk. Ik zie me daar niet zitten om te ontspannen.’
HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: