Bond Diakonessenhuis en St. Vincentius Ziekenhuis stelt ultimatum aan overheid

Koopkrachtversterking maart en april moet uiterlijk 2 mei voldaan zijn

De bond bij Diakonessenhuis en St. Vincentius Ziekenhuis heeft op 25 april een spoedbijeenkomst belegd over het uitblijven van de koopkrachtversterking van SRD 500 in maart en april van het huidig jaar. Alhoewel de gemoederen enorm verhit zijn en tot actie wilden overgaan, heeft de bond besloten om eerst een ultimatum te stellen aan de overheid. Dit houdt in dat de koopkrachtversterking van maart en april op uiterlijk 2 mei 2019 omstreeks 11:00 uur voldaan moet zijn om escalaties te voorkomen. Dit bevestigt vakbondsleider Robby Naarendorp tegenover Dagblad Suriname. De maandelijkse koopkrachtversterking van SRD 500 wordt al enkele maanden niet uitbetaald volgens de gangbare afspraken met de overheid. Dit heeft voor heel wat wrijving gezorgd bij het personeel; door de verslechterde financiële omstandigheden kan het personeel de koopkrachtversterking niet ontberen. Thans geschied de betaling van de koopkrachtversterking zeer onregelmatig. De bond wil dat dit samen met het salaris wordt overgemaakt. “Als we kijken hoe de overheid omgaat met de staatsmiddelen, is het vreemd waarom de koopkrachtversterking van SRD 500 niet op tijd gestort kan worden. Nu eisen we dat de achterstand van 2 maanden in 1 keer wordt ingelopen”, aldus Naarendorp.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: