“Samsoedien heeft nimmer met ons gesproken”

RGB-minister Roline Samsoedien
RGB-minister Roline Samsoedien
De vader van het minderjarig meisje dat door de zoon van de RGB-minister, Roline Samsoedien, zou zijn misbruikt, zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat hij op donderdag 28 maart aangifte heeft gedaan bij de politie. Zijn dochter heeft hem in de vooravond van die dag verteld over het vermeend feit. “Ik was boos toen ik dit hoorde. Op woensdag 27 maart is er ontucht gepleegd met mijn dochter.” De vader zegt dat hij nimmer met minister Roline Samsoedien heeft gesproken over deze zaak. “Samsoendien heeft nimmer met ons gesproken hierover.”
De vader van het meisje kent de verdachte. Hij kwam vaker groente en fruit bij hem kopen. “Op die bewuste dag heeft de zoon van de minister vijf biljetten van SRD 5, drie kwartjes en een dubbeltje aan mijn dochter gegeven. Wij bezwaren niemand. Het recht zal zegevieren. Op vrijdag 29 maart ben ik met mijn vrouw en kinderen wederom naar de politie geweest met het visum van de specialist.” De vader is in april zelf naar Jeugdzaken geweest en vernam van de politie dat het onderzoek wordt voortgezet. Hij zegt dat de politie van Lelydorp de aangifte terstond heeft opgenomen. Zij zijn uitgebreid gehoord door de politie en op maandag 15 april was de vader opgeroepen door Jeugdzaken. “Ik zal altijd kiezen voor mijn kind. Mijn kinderen staan op de eerste plaats”, stelde de vader. Ook Jeugdzaken heeft het onderzoek zoals het hoort voortgezet. Het meisje heeft aanwijzingen gedaan op de plaatsdelict.
Minister Samsoedien ontkent dat haar zoon dit feit heeft gepleegd. Het 10-jarig meisje heeft steeds Riaaz, de zoon van Samsoedien, aangewezen als te zijn de dader. De vader heeft het geld samen met de kleding die zijn dochter op die dag aan had aan de politie overgedragen. Het onderzoek duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: