Verdachte levensberovingszaak was zijn geld gaan halen

Qinghua Z. verklaarde woensdag ten overstaan van kantonrechter Alida Johanns dat hij op zondag 25 september Ye Xiang Xiang door middel van een keukenmes om het leven heeft gebracht. Het ontzielde lichaam werd in de keuken aangetroffen. Het lijk van de vrouw werd met verschillende kapverwondingen aan het lichaam aangetroffen. Het
slachtoffer woonde op het adres met haar man en drie kinderen. Volgens verklaring van de kinderen van Ye Xiang
Xiang troffen zij hun moeder badend in haar bloed aan en schakelden zij de politie in. De verdachte meldde zich na
drie dagen vrijwillig aan bij de politie. Hij had geld in SRD en vreemde valuta meegenomen na de daad. Op die bewuste dag was hij via de achterdeur de woning binnengedrongen. Hij hield zich schuil in het toilet en was daar in slaap gevallen. Toen hij na enige tijd wakker werd, liep hij uit het toilet. Het slachtoffer kwam naar beneden en zag de verdachte in de keuken. Hij verklaarde dat de vrouw hem wegstuurde nadat hij haar het restant geld vroeg. Het leek dat de vrouw hem zou mishandelen, waarna de verdachte een mes pakte en haar daarmee verwondingen toebracht. De verdachte verklaarde dat de partner van het slachtoffer hem naar Suriname had gebracht om voor hem te werken. Hij zou hem USD 1000 per maand betalen, echter hield hij gelden van hem achter. Op een dag werd de
verdachte bedankt voor zijn job. Hij had twee dagen op een grasveld doorgebracht en werd nadien door een vriend
van zijn ex-werkgever opgevangen. Hij werkte voor die vriend. Na een maand ging hij thuis bij zijn voormalige werkgever om zijn geld te vragen en daar zijn zaken misgegaan.
In deze zaak is het psychiatrisch rapport nog niet binnen. Op 22 mei komt het Openbaar Ministerie aan het woord.
De verdachte blijft aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: