ICCA houdt jaarlijkse accountability seminar

ICCA-The Inter American Institute for Cooperation on Agriculture.2
ICCA-The Inter American Institute for Cooperation on Agriculture.1Dinsdag hield The Inter American Institute for Cooperation on Agriculture (IICA) de Annual Accountability Seminar. Tijdens dit seminar passeerden de belangrijke projecten in Suriname van deze NGO de revue. Curt Delice, IICA vertegenwoordiger in Suriname ging in op een aantal zaken. De missie van ICCA is het stimuleren, promoten van lidstaten en deze te ondersteunen in hun inspanningen voor de landbouw en te helpen het platteland te ontwikkelen via internationaal technische samenwerking. Een van de waarneembare trends momenteel is de groei van de wereldbevolking en daardoor groeit de armoede mee.
Delice somde 4 strategische doelen in het gepresenteerde plan. Een van deze doelen is het verhogen van de bijdrage van de landbouwsector voor economische groei en duurzame ontwikkeling. Een ander doel is om een bijdrage te leveren aan het welzijn van de plattelandsbewoners. De IICA vertegenwoordiger noemde ook het verbeteren van de internationale en regionale handel uit de regio. De programma’s die de organisatie heeft ontwikkeld zijn Bio economie, gebiedsontwikkeling en familie landbouw, internationale handel en regionale integratie, klimaatsverandering en agrarische gezondheid en het verbeteren van de veiligheid van de voedsel kwaliteit. Bij bio-economie kan gedacht worden aan het bevorderen van de aanpak, het beleid en de innovaties die de bio economie op basis van ontwikkeling vergemakkelijken. Curt Delice ging ook kort in op de voordelen van het systeem van rijstintensivicatie (SRI) voor de gemeenschappen in het binnenland.
Het systeem van rijstintensivicatie, is een agro-ecologische methode om de productiviteit van geïrrigeerde rijst te verhogen door het beheer van planten, bodem, water en voedingsstoffen te veranderen.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: