Studenten Natin Leysweg worden mogelijk ondergebracht op IOL

Dat de leslokalen van het Natuur Technisch Instituut (Natin) aan de Leysweg ontmanteld zullen worden, staat vast. Er zijn onderhandelingen gaande om de 200 studenten van deze onderwijsinstelling in het gebouw van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) onder te brengen. Dit meldt vakbondsleider Reshma Mangre aan Dagblad Suriname. De bevestiging van de ontmanteling is voortgevloeid uit een onderhoud tussen Mangre en het Onderwijsministerie. “Er is een overeenkomst met de staat Israël en dat wordt nu uitgevoerd. Maar er dient met de relevante actoren eerst overlegd te worden. Is het verantwoord om studenten midden in het schooljaar uit hun vertrouwde omgeving weg te halen?”, benadrukt Mangre. Zij voert aan dat de leraren van Natin niet eens op de hoogte zijn van de ontmanteling van hun instituut, dat reeds 45 jaren heeft bestaan. “Er zijn al zoveel problemen ontstaan als gevolg van de slechte communicatie tussen de directie en leraren van het Natin. En nu is er weer een ingrijpende verandering op komst.” De vakbondsleider is van mening dat er gewerkt moet worden naar creatieve oplossingen en niet naar een situatie waar er sprake is van dweilen met de kraan open.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: