Rover veroordeeld tot 5 jaar cel

Kantonrechter Ingrid Lachitjaran heeft maandag Marvin Domini veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 jaar met aftrek. Op 21 september 2017 omstreeks 11.30 uur heeft Domini het slachtoffer M.D. en haar partner op weg naar Blakawatra beroofd. Zij werden door enkele gemaskerde en gewapende rovers overmeesterd en beroofd van hun persoonlijke spullen, waaronder sieraden, alsook ruw goud. Volgens het slachtoffer kwamen de overvallers vanuit het bos. Zij hadden terstond schoten gelost op hun voertuig. Als gevolg van de afgevuurde schoten liep het slachtoffer 3 schotverwondingen op aan haar beide benen. Zij werden allemaal uit de truck gehaald en moesten platliggen. Eén voor één werden de slachtoffers gekneveld aan handen en voeten. De rovers brachten de slachtoffers naar een afgelegen weg en daar werden de 4 personen op dezelfde manier gekneveld achtergelaten. Volgens de aangeefster bleven 3 rovers bij hen achter om over ze te waken. Later hadden deze bewakers hun maskers eraf gehaald. Daardoor herkende het slachtoffer een van de verdachten, te weten Domini positief.
In deze zaak staat Domini terecht met nog 3 anderen, te weten Darrel M., Petrus A. en Roy J. Tegen elk had het Openbaar Ministerie op de vorige zitting een gevangenisstraf van 10 jaar met aftrek geëist. Farelgo N. hoorde een straf van 15 jaren tegen zich eisen. Domini heeft 2 straffen tegen zich horen eisen, namelijk 10 jaar met aftrek en een straf van 12 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, met een proeftijd van 2 jaar. Marvin, Petrus, Darrel en Roy werden elk in het Derde Kanton verdacht van 2 diefstallen door middel van geweld. De verdachte Farelgo werd verdacht van 4 strafbare feiten.
Anders dan het OM achtte de rechter het feit tegen Marvin, Darrel en Roy niet wettig en overtuigend bewezen. Zij gaf aan dat in deze zaak de overtuiging er wel was, maar dat het wettig bewijs niet was geleverd. Vanwege gebrek aan bewijs gaf zij de verdachten het voordeel van de twijfel en sprak hen integraal vrij. De magistraat merkte op dat in het voertuig van Domini een jachtgeweer was aangetroffen, dat achteraf van het slachtoffer bleek te zijn en dat bij een andere roof was weggenomen. Ook hadden de rovers geld en sieraden ontvreemd. Het wapen, dat in de auto van Domini was aangetroffen althans het serienummer, kwam overeen. De verdachte legde ten aanzien van deze beschuldiging steeds tegenstrijdige verklaringen af. Hij verklaarde eerst het jachtgeweer te hebben gekocht, daarna zei hij dat hij het van iemand had gekregen. Ten aanzien van de overige 3 verdachten was de rechter kort. In deze zaak is alleen Domini veroordeeld; de overigen zijn integraal vrijgesproken.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: