Reshma Mangre: “Scholen eerder sluiten voor politieke massameetings is vergaand”

1Scholen eerder sluiten voor politieke massameetings is vergaand”Een groot deel van de scholen van het Boven-Surinamegebied was op 29 maart omstreeks 10:00 uur gesloten vanwege de massameeting van de NDP. Vakbondsleider Reshma Mangre is compleet verbaasd over dit fenomeen. In gesprek met Dagblad Suriname stelt zij aan de kaak dat de Onderwijsminister, Lilian Ferrier, terstond had opgetreden indien het een vakbondsaangelegenheid zou betreffen. Thans blijkt dat het Onderwijsministerie niet standvastig is in haar het-kind-staat-centraal-concept. Mangre keurt dergelijke praktijken af en pleit ervoor dat scholen in het vervolg niet eerder sluiten voor politieke motieven.
“Als de scholen in het binnenland voor een NDP-massameeting om 10:00 uur kunnen sluiten, dan kan dat ook in Paramaribo voorkomen. Als dit het effect is van een kick-off van de verkiezingscampagne, dan wil ik niet weten wat er zal gebeuren als de verkiezingen voor de deur staan. Ik heb niets tegen politieke massameetings, maar dat een school speciaal daarvoor eerder moet sluiten, is wel vergaand.” Mangre vraagt zich af of het ministerie wel toestemming heeft verleend. Zij benadrukt dat de vakbondsactiviteiten steevast conform de conventies plaatsvinden. Desalniettemin worden er tuchtmaatregelen toegepast wanneer de leraren tot 10:00 uur lesgeven om vervolgens vakbondsactiviteiten te ontplooien. “Bij politieke doeleinden doet het recht op onderwijs ineens niets meer toe?”, aldus Mangre.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: