Gevarieerde straffen in moordzaak bewaker Lakhichand

Kenneth Hinzen, Rene Jethoe en Alexandro Mahabier zijn allen maandag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 10 jaar met aftrek. Kantonrechter Ingrid Lachitjaran achtte gekwalificeerde diefstal met de dood ten gevolg hebbende, waarbij de 59-jarige bewaker, Sewtjaran Lakhichand het leven heeft gelaten, wettig en overtuigend bewezen. Ten aanzien van de twee andere, Ashwin Chedi en Jeetender Diega, heeft de rechter vanwege hun rol een gecombineerde straf opgelegd. Chedie is veroordeeld tot 7 jaar met aftrek en Diegavoor drie jaar onder aftrek. Het doel van de veroordeelden was om diefstal te plegen. Zij waren daar om pakken cement te stelen. Daar aangekomen werden zij door de bewaker op heterdaad betrapt. Hij begon om hulp te roepen waarbij een van de daders de wachter met een hamer op zijn hoofd heeft geslagen, met als gevolg dat de bewaker ter plaatse is komen te overlijden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: