Getuige deskundige gehoord in duikbootzaak

Openbare aanklager Shanta Mahadew heeft maandag stukken, over het varen van duikboten overgelegd aan het gerecht in de duikbootzaak drugszaak. In deze spraakmakende duikbootzaak staan Efrain C., Jimenez P., Luis R., Alonso V., Albida B., Margarita B. en Mirabal G., terecht.
Advocaat Irvin Kanhai had op de afgelopen zitting gevraagd of duikboten wel in Surinaamse wateren kunnen varen. Volgens de vervolging is het rapport uitgebracht door een deskundige. Zij heeft rapporten van V. van de Maritieme Autoriteit Suriname, gehad welke in het Engels is uitgebracht. Intussen zijn die rapporten vertaald en heeft zij de stukken voor de advocaat opgestuurd. Kanhai verklaarde geen stukken te hebben ontvangen. De vervolging deed een beroep op de rechter om deze deskundige op de zitting te laten horen, omdat er behoefte bestaat van toelichting op zijn rapporten. Op 15 april wordt de deskundige gehoord. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: