Brunswijk: ‘Abdoel kan heel goed praten’

Abop-topman Ronnie Brunswijk vindt dat NDP-parlementariër Amzad Abdoel heel goede verhalen in elkaar kan zetten om alles dat verkeerd gaat, toch op een positieve manier te presenteren. “Wanneer deze man praat, kan hij het heel goed in elkaar zetten, maar ook heel misleidend. Wanneer deze man praat, dan denk je dat alles goed gaat in het land. Maar niks is waar”, zei Brunswijk gisteren op de eerste dag van de begrotingsbehandeling in De Nationale Assemblee (DNA). Abdoel is voorzitter van de vaste commissie Financiën en ook voorzitter van de commissie van rapporteurs, die de begrotingen heeft voorbereid. Ondanks een begrotingstekort van ongeveer SRD 7 miljard, ziet Abdoel positieve vooruitzichten, aangezien de economie weer aantrekt, de inflatie ook ‘sterk is gedaald’ en het overheidstekort steeds kleiner wordt. Ook de betalingen van rentes en aflossingen van de miljardenleningen zijn volgens de NDP’er nooit een probleem geweest. De oppositie, waaronder ook Brunswijk, vindt dat Abdoel misleidend bezig is omdat in de praktijk zaken anders blijken te zijn.
VHP-parlementariër Mahinder Jogi nam het Abdoel kwalijk dat die het parlement trachtte te doen geloven dat het begrotingstekort SRD 1,6 miljard is. Hij vindt dat er geen zand in de ogen van de samenleving moet worden gestrooid. Volgens de VHP’er zou het beter zijn dat Abdoel zou luisteren naar de economen van de VES en niet zomaar eigen conclusies zou trekken. Abdoel had in aanloop naar de verkiezingen van 2015 met een gladgestreken gezicht gelogen dat er geen devaluatie zou komen. Deze uitspraak wordt hem zowel in het parlement als in de gemeenschap kwalijk genomen.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: