Infrastructuur grootste uitdaging Wanica

DC Wedprekash Joeloemsingh
DC Wedprekash Joeloemsingh
De grootste uitdaging voor het Districtsplan 2020 van Wanica wordt infrastructuur. Een van de belangrijkste zaken die voorkomt in het districtsplan van Wanica is infrastructuur. Voornamelijk vraagt de droge infrastructuur naar aandacht. Daarnaast ziet districtscommissaris Wedprekash Joeloemsingh sport- en accommodatiecentra ook als een van de belangrijke zaken die gerealiseerd moeten worden. Elk district heeft haar financiële uitdagingen en mogelijkheden en dient ook zelf te kijken hoe zij aan middelen kan komen, naast de subsidie van de overheid.
Een deel van de ideeën die in het vorig plan begroot werd zijn, is volgens Joeloemsingh wel uitgevoerd. Hij mikt hier specifiek op infrastructurele projecten. Een groot deel van Wanica bestaat ook uit niet verharde wegen. Dat blijft echter nog altijd een uitdaging voor het commissariaat. “Wat je van het jaar aangepakt hebt, is na een regenperiode weer veranderd. Het is een on-going proces. De overheid is nu samen met de commissariaten bezig een aantal van de wegen aan te pakken. Als ik het goed heb, moet een aantal wegen van Domburg aangepakt zijn met de beperkte mogelijkheden en middelen die er zijn. Dit, samen met het ministerie van Openbare Werken. Houttuin moet afgerond zijn. Ik verwacht dat ze met Lelydorp bezig zullen zijn en dan komen ze zo naar die andere ressorten. Dit is egaliseren en waar nodig opvullen. De weersgoden werken mee. We maken daarvan gebruik”, vertelt de dc.
Daarnaast worden met behulp van het bedrijfsleven ook de hoofdafvoerlozingen opgehaald. Hij noemt als voorbeeld Saramaccapolder, waar alle lozingen al zijn opgehaald. Leiding 10 is nu aan de beurt. Op schema staat ook het ressort Kwatta.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: