Gewijzigde verkeerssituatie Van ‘t Hogerhuysstraat na openstelling Beekhuizenbrug

WhatsApp Image 2019-04-01 at 10.14.45 (1)Met de komst van een portaal met verkeerslichten aan de Slangenhoutstraat dat over de Van ’t Hogerhuystraat loopt komt er een gewijzigde verkeerssituatie. Dat zegt Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van het Ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie. De nieuwe situatie zal onder andere op het kruispunt van de Slangenhout en de Van ’t Hogerhuystraat te merken zijn.
Het verkeer aan de Van ’t Hogerhuysstraat dat richting Latour gaat heeft een extra rijstrook bij gekregen. Voor het links afgaand verkeer richting de nieuwe brug(Beekhuizenbrug dichtbij Vabi) is er een eilandje op het wegdek geplaatst waardoor het verkeer dat sorteert om linksaf te gaan niet rechtdoor kan rijden. Over de Van ’t Hogerhuystraat is er een portaal van ruim 40 meter lang geplaatst. Met de komst van het verkeerslicht zal de nieuwe weg situatie onder andere met zich mee nemen dat het verkeer aldaar alle kanten op kan. Tot heden is het zo dat het verkeer dat vanuit de westelijke kant van de Slangenhoutstraat komt niet rechts af de Van ’t Hogerhuystraat op kan. Met de ingebruikname van de verkeerslichten zal dat wel mogelijk zijn.
De afdeling Verkeer verwacht niet dat er geen files zullen zijn maar verwacht wel dat het verkeer met deze nieuwe verkeerssituatie vlotter zal verlopen. Men is ruim een maand bezig met de werkzaamheden. Het grootste deel is reeds gedaan en men is nog bezig kleine werkzaamheden af te ronden. Het Ministerie van OWT&C zal binnenkort de officiële opening van de Beekhuizenbrug en ingebruikname van de verkeerslichten op de hoek van de Slangenhoutstraat en de Van ’t Hogerhuystraat verrichten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: