DOE-topman Alfaisi: “Ik denk niet dat granman Alalaparu dat bedoeld heeft”

De twee vertegenwoordigers van Kwamalasemutu, die naar hun zeggen een boodschap van granman Asongo Alalaparu hebben overgebracht. Dit gebeurde zaterdag tijdens de NDP-massameeting in Ocer (foto: Regilio Derby)
De twee vertegenwoordigers van Kwamalasemutu, die naar hun zeggen een boodschap van granman Asongo Alalaparu hebben overgebracht. Dit gebeurde zaterdag tijdens de NDP-massameeting in Ocer (foto: Regilio Derby)
DOE-voorzitter Steven Alfaisi gelooft niet dat granman Asongo Alalaparu zulke bewoordingen neergepend heeft, zoals dat voorgelezen is uit een brief door 2 vertegenwoordigers van het Inheems dorp Kwamalasemutu tijdens de NDP-massameeting zaterdag in Ocer. “Dat kan nooit de bedoeling geweest zijn van deze granman, als hij daadwerkelijk de persoon is die deze brief heeft geschreven. Ik ken hem persoonlijk”, zegt Alfaisi aan Dagblad Suriname. “De soep wordt niet zo heet gegeten als die opgediend wordt.” Alfaisi heeft zijn twijfels over de oorsprong van de brief.
“Niemand kan een politieke partij verbieden of beletten om propaganda te maken op een grondgebied van Suriname. En geen enkele politieke partij mag zo’n standpunt gaan ondersteunen”, is de mening van de DOE-topman. “Ik ben zeker dat als ik vandaag naar Kwamalasemutu ga, granman Alalaparu mij met alle egards zal ontvangen”, zegt Alfaisi.
Tijdens de NDP-massameeting, vlak voor de toespraak van NDP-voorzitter Desi Bouterse, kwamen 2 vertegenwoordigers van Kwamalasemutu een boodschap overbrengen namens granman Alalaparu. Dat deden ze door een brief voor te lezen. Volgens hen is deze brief afkomstig van de granman. “U brengt ontwikkeling in ons gebied en u bent de enige president die naar ons omgekeken heeft. Wij verwachten dat u ons gebied samen met ons verder tot ontwikkeling zal brengen. Andere partijen zijn niet welkom in ons gebied”, aldus enkele passages uit de brief voorgelezen in Ocer. “Alleen de NDP is welkom in de 7 dorpen.”
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: