Charles Pahlad: ‘Deng man disi verpest a kondre’

“Ik luister niet naar die man en wil die man niet zien. Ik luister ook niet naar nieuws dat over hem gaat. Het gaat niet goed in het land en niemand moet mij het tegendeel komen vertellen. A bing go bung, ma deng man disi kong en deng verpest a kondre”, zegt ex-ondervoorzitter en parlementariër, Charles Pahlad, aan Dagblad Suriname. Tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) op 29 maart in Ocer, de kick-off van de verkiezingscampagne, zijn de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) en diens voorzitter, Chan Santokhi, meerdere malen door sprekers aangevallen. Pahlad, ooit een goede makker van NDP-voorzitter en president Desi Bouterse, voert aan dat dat Bouterse bliksems goed weet dat het niet goed gaat met het land, daar de NDP-voorzitter dit zelf op verschillende momenten heeft aangegeven en ook medeplichtig is aan alle ellende in het land. ‘NDP-voorzitter Bouterse vergeleek zichzelf met een tijger in de politiek en benadrukte dat ‘dit soort grappenmakerij’ nu wel zal stoppen. A tigri boos, wrreed’, zei Bouterse. Doelende op de VHP spotte Bouterse dat er bepaalde partijen zijn die 28 en 30 zetels willen halen. Volgens Pahlad zal in de komende periode tot de verkiezing van 2020 duidelijker worden wie die ‘tigri’ is en wie die ‘wolf’. Hij vindt wel dat de NDP-voorzitter beter moet uitleggen op basis waarvan hij zichzelf nu vergelijkt met een tijger. “Fa a mang trong tigri?”, aldus Pahlad.
Gewaarschuwd dat mensen gras zouden eten
Amzad Abdoel uit Wanica probeerde het met bussen opgetrommelde publiek uit alle districten te overtuigen dat de oranje partij heel wat onwaarheden vertelt, die door de feiten zijn achterhaald. Abdoel, die kort voor 2015 gezegd had dat er geen devaluatie zou komen, stelde vrijdag in Ocer dat het niet waar is dat mensen niet willen investeren in Suriname. Ook vicepresident Ashwin Adhin probeerde het publiek ervan te overtuigen dat er niets mis is met de schuld van US$ 2,5 miljard, omdat het land goud-, olie- en bauxietreserves heeft met een waarde van meer dan US$ 200 miljard. De 77-jarige gepensioneerde politicus Pahlad benadrukt dat hij reeds in 2013 gewaarschuwd had voor de opkomende vernietiging en het feit dat mensen ‘gras zouden eten’ indien de kiezers weer voor de NDP zouden kiezen. Toen hebben de kiezers niet naar hem willen luisteren. Hij hoopt dat de ogen van de mensen nu open gaan. Pahlad daarom heeft geen boodschap aan de tirade van ‘Bouterse en enkele andere NDP’ers aan de Benjaminstraat’. “Die man is voorzitter en heeft veel geld, dus hij mag schreeuwen”, aldus de ex-NDP’er.
Ondersteuning aan VHP
Door de vele ‘wantoestanden’ binnen de NDP besloot Pahlad kort voor de verkiezingen van 2015 om uit de partij te stappen en ondersteuning te geven aan de VHP. “Als de VHP een vergadering belegt en mij netjes uitnodigt, ga ik ernaar toe. Ik heb ook goede banden met de NPS, Abop en PL”, benadrukt de ex-parlementariër. Hij vind dat de NDP nu wel eindelijk moet komen uitleggen waarom zij ‘zo geil’ is op de VHP en vooral Santokhi.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: