Bommelding in Ocer was misplaatste grap

De politie van Munder kreeg vrijdagavond een bommelding via de Command Center bij Ocer, alwaar een massameeting van de NDP werd gehouden. De brandweer en bom squad waren ook ter plaatse aanwezig. Later bleek dat iemand deze melding had gedaan, waarschijnlijk om de partijvergadering te verstoren. In verband met het onderzoek heeft Dagblad Suriname gesproken met regiocommandant van Paramaribo, Lloyd Tolud. Hij zegt dat alle dreigementen naar de gemeenschap toe altijd serieus worden genomen. Alle autoriteiten worden ingeschakeld. Het onderzoek in deze zaak duurt voort. De beller heeft de melding in het Engels doorgeven. Naar zeggen van de beller was de zogenaamde bom in de generator geplaatst. Later bleek dat dit een loos alarm was.
“Valse meldingen naar de hulpdiensten kosten handenvol geld en kunnen andermans leven in gevaar brengen. Elke melding betreffende bedreiging van de nationale veiligheid die wordt door gegeven, wordt serieus behandeld. De bommelding in Ocer is ook als zodanig aangepakt. Temeer nog daar de president, de vicepresident, ministers en andere hoogwaardigheidsbekleders aldaar aanwezig waren. Op de burgerij wordt een beroep gedaan dit soort valse meldingen achterwege te laten. Het kost de staat scheppen geld wanneer de hulpdiensten nodeloos in actie moeten komen. Er worden daarbij prioriteiten gesteld, waar door de gemaakte keus het leven van een ander, die wel dringend hulp nodig had, in gevaar wordt gebracht”, aldus Tolud.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: