Robby Berenstein: “Wij zijn al jaren bezig met de overheid”

2 Robby Berenstein “Wij zijn al jaren bezig met de overheidOp vrijdag 29 maart is er een bespreking gehouden door de voorzitter van C-47, Robby Berenstein. Op deze dag werd de leden van de organisatie opgeroepen om te vergaderen over de kwestie van de belastingdruk en werden er ook instructies gegeven met betrekking tot de cao-onderhandelingen. De Wet Minimum Uurloon was bedoeld om de mensen bescherming te geven, gaf de voorzitter aan. Per 1 januari 2018 zou er een nieuwe wet vastgesteld worden volgens de regering in overleg met de werkgevers- en werknemersorganisaties. Het overleg is inderdaad gepleegd, maar er is nog geen wet vastgesteld over het minimumuurloon voor het jaar 2018 en inmiddels leven we al eind maart 2019. “De inflatie is 5,4%, maar wij gaan niet voor inflatie maar voor groei. Er is een achterstand en die moet ook worden ingelopen. Het is niet de bedoeling om steeds achteruit te gaan in koopkracht”, geeft Berenstein aan.
De vraag van de voorzitter naar de leden en de samenleving toe is wat ze uiteindelijk realiseren. “Wij kunnen niet stil staan, wij moeten praten, opstaan en een verandering hieraan brengen. De belastingdruk is zodanig verhoogd dat wij het niet meer aankunnen. De regering moet wat eraan doen.” Berenstein gaf aan dat er op 19 oktober 2018 een brief werd gericht naar de president van het land, waarin werd vermeld dat de druk van de belastingen en de onredelijke verhogingen van prijzen niet te verdragen zijn. Er werd hierop geen reactie ontvangen van de president noch de minister. “Wij zijn moe om te wachten. Zo worden zaken op de lange baan geschoven. Binnenkort wordt er een bijeenkomst gehouden met een aantal functionarissen van bonden over welke maatregelen getroffen kunnen worden om de situatie te verbeteren”, sloot Berenstein af.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: