Nog geen aanhouding in zaak Griffith

Er is vooralsnog geen aanhouding verricht in de zaak, waarbij de gedetineerde Dion Griffith zondagavond om het leven is gekomen. De politie kreeg op zondag 24 maart de melding dat de gedetineerde dood binnen was gebracht op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van het Mungra Medisch Centrum te Nickerie. De behandelende arts trof sporen van geweld aan op het lijk van Griffith en in opdracht van het Openbaar Ministerie was het lijk ter obductie in beslag genomen.
Uit het politioneel onderzoek blijkt dat Griffith op diezelfde middag was ontvlucht uit het huis van bewaring te Hazard in het district Nickerie. Hij werd na de ontdekking opgespoord door penitentiaire ambtenaren van Hazard en het gelukte hen om de ontvluchte gedetineerde dezelfde avond aan te houden. Het vermoeden bestaat dat bij de aanhouding van de ontvluchte gedetineerde er buitensporig geweld is aangewend, met als gevolg dat hij is komen te overlijden. De recherche van Nickerie en Kapitale Delicten zijn bezig de dienstdoende penitentiaire ambtenaren te horen die de dienst hadden op die bewuste dag.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: