Waar is gras Onafhankelijkheidsplein?

Waar is het gras van het onafhankelijkheidspleinHet Onafhankelijkheidsplein is een centraal gelegen paradepaard van ons land. Bijna elke bezoeker van Suriname komt er wel langs. De mooie groene grasmat is het visitekaartje van de City of Smiles. Echter lacht het plein momenteel niet. Het plein oogt momenteel kaal. De grasmat lijkt daarmee verdampt. Dagblad Suriname vroeg aan Suriname Landscaping en Cleaning naar de mogelijkheden voor een optimale grasmat. Simon Carbiere, manager bij het bedrijf, zegt dat in Suriname beschuitgras wordt gebruikt. Goed onderhoud en verzorging zijn noodzakelijk om een grasmat gedurende het geheel jaar in goede conditie te houden. Ook met evenementen moet daar rekening mee worden gehouden. “Want iedereen gaat dood door vertrapping”, zegt de manager. Dat betekent niet dat er geen evenementen mogelijk zijn op het plein. Het gras heeft ook een herstelperiode nodig en bij hoge concentraties kunnen podia aan de verwachte opkomst worden aangepast. Beschuitgras kan over het hele plein beplant worden. De manager van Suriname Landscaping zegt dat de kosten hiervoor SRD 35 per vierkante meter kosten. Het plein is 9.600 m2. Voor SRD 336.000 heeft Suriname weer een mooie grasmat. De manager geeft aan dat het gestorte zand eerder debet is aan het verstikken van het gras. Hierdoor krijgt onkruid de kans om over te nemen. “Beschuitgras is van hoge kwaliteit en ziet er mooi uit, daarnaast is het bestand tegen vertrapping”, aldus Carbiere.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: