Minister Lalinie Gopal, hou de eer aan u zelf

Na 17 jaar zou Suriname weer het voorzitterschap van de Caricom Youth Ambassadorsprogramma mogen bekleden. Echter, het ministerie Sport- en Jeugdzaken, onder leiding van Lalinie Gopal, kon geen namen voordragen voor die namens Suriname deze functie moest bekleden. Na ruim een jaar wachten gaf de Caricom het op en passeerde Suriname ten gunste van een ander Caribisch land. Een dikke rode kaart voor Lalinie Gopal. Of wacht. Een dikke rode kaart voor Faizel, de ex-minister. Want het is publieksgeheim dat niet Lalinie, maar Faizel de dirigent is op het ministerie. Lalinie is gewoon een etalagepop op het ministerie. Maar waarom kon men geen voordrachten doen. Waarom kon men geen Caricom Youth Ambassador kiezen in Suriname. Deze verkiezingen worden door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken georganiseerd. Al meer dan een jaar worstelt het ministerie met deze verkiezingen. Onder andere voortrekkerij, uitsluitingen, partijfavoritisme en overtreden van regels heeft gemaakt dat de verkiezingen nooit plaatsgevonden hebben. En de minister, die hoofdverantwoordelijke is, heeft dit probleem nooit kunnen oplossen. Minister Lalinie, Gopal, hou de eer aan u zelf. Bedank en ga lekker campagnevoeren met de NDP-Jongeren. Doe dat snel, want de wandelmars is op komst.
Bij het aantreden van de regering Bouterse, werd met veel fanfare aangekondigd dat ze een ministerie van Sport- en Jeugdzaken in het leven gaan roepen, om zo het sport- en jeugdbeleid volle aandacht te geven. Maar het resultaat is nihil. Positief is enkele kustgrasvelden, maar dat komt ook uit het Sportontwikkelingsfonds van Staatsolie. Het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is een tehuis geworden voor de NDP-jongeren. Opeenvolgende ministers dienden meer het belang van de paarse partij dan het landsbelang. Onderling was er ook strijd. Toen minister Abdoelgafoer wegging, kwam minister Dogojo daar in de plaats. Zij ruimde de groep Abdoelgafoer op. Daarna kwam minister Gopal in plaats van Dogojo en zij ruimde in opdracht van Faizel de hele Dogojo-lijn op. Machtstrijd binnen de NDP-jongeren. Er is nooit echt beleid gemaakt op dit ministerie. Alles was ad hoc. Truitjes verdelen hier en daar. Wat subsidie geven hier en daar. Maar de hoofdtaak was het accommoderen van de paarse jongeren. Toch Raynell, Priya, Dwight, Mitchell en anderen?
Sew Rattan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: