Hoge studieschulden reden uitvoer 240 gram cocaïne

Kenneth F. is veroordeeld tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk voor het uitvoeren van 240 gram cocaïne naar Nederland. Kantonrechter Lydia Ravenberg oordeelde dat Kenneth hiernaast ook een geldboete van SRD 1500 moet betalen of eveneens 2 maanden in hechtenis moet doorbrengen. De verdachte beweerde dat hij een studielening van 5000 euro in Nederland had en hierdoor tijdens zijn vakantie in Suriname besloot om het verderfelijk spul voor SRD 6000 onder de Centrale Markt te kopen en deze mee te nemen naar Nederland. Aangezien de drugs duurder is in Europa, kon hij met de wederverkoop in Nederland zijn studieschulden aflossen. Openbare aanklager Claudia Bruining merkte op dat dit soort handelingen ervoor zorgen dat Suriname nu bekend staat als drugsdoorvoerland. Advocaat Aryan Ramlakhan stelde dat Kenneth een stomme idiote fout heeft gemaakt. Volgens hem is dat het ware gezicht van de Nederlandse maatschappij, waar studenten opgezadeld worden met torenhoge schulden. Het vonnis was conform de eis van het OM.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: