2 jaar cel voor misbruik 5-jarig meisje

De 18-jarige student R.S. is gisteren door kantonrechter Lydia Ravenberg veroordeeld tot een celstraf van 2 jaar. R.S. heeft zijn 5-jarig nichtje seksueel misbruikt. Het strafbaar feit kwam aan het licht toen het slachtoffer haar moeder hierover vertelde en er direct een medisch onderzoek werd verricht. R.S heeft de handelingen toegegeven. De veroordeelde die geen ouders meer heeft, werd uiteindelijk door de vader van het kind uit een internaat gehaald en kreeg onderdak aangeboden. Hij zou het kind eerst seksvideo’s op zijn mobiele telefoon hebben gewezen, waarna hij de handelingen pleegde. Op de strafzitting betuigde hij spijt van zijn handelen en vroeg de rechter hem een kans te geven, zodat hij weer naar school kan gaan. De rechter vond echter dat er toch meer rekening moet worden gehouden met het slachtoffer, dat nu met een trauma moet opgroeien. Kinderen dienen volgens de rechter beschermd te worden tegen ernstige seksuele handelingen van volwassenen. Zij mitigeerde echter het strafvoorstel van 3½ jaar uiteindelijk toch als tegemoetkoming.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: