Spaanse Nigeriaan veroordeeld in Suriname

Een uit Spanje naar Suriname afgereisde Nigeriaanse drugssmokkelaar hoorde woensdag gelaten de uitspraak van de rechter aan. De man had 46 cokebolletjes ingeslikt en zou deze via Frans Guyana het land uit smokkelen, echter kreeg hij autopech, waarna hij terug naar Suriname moest. Hier werd hij aangehouden. Zijn advocaat Richenel Libretto zei dat zijn cliënt een kans had genomen en tegen de lamp was gelopen. “Op zijn Surinaams gezegd, A lasi Lanser, A lasi Zapakara.” Libretto zei tevens dat de beloofde vergoeding van 2000 euro is verdampt. Hij heeft een dure les geleerd, hij behoort niet tot een criminele organisatie. De officier van justitie Mirella van Dijk stelde echter dat de verdachte wist wat hij deed en voor het geld is gegaan. De officier bleef bij de eis.
In zijn laatste woord zei de verdachte dat uit frustratie had gehandeld. Rechter Maureen Dayala achtte het feit bewezen en nam de eis van de officier over te weten, 4 maanden onvoorwaardelijk met aftrek. De geldboete bedraagt SRD 3500, subsidiair 1 maand hechtenis, onttrekking van de drugs aan het verkeer en verbeurdverklaring van het ticket van de Nigeriaan, evenals 260 euro in zijn portemonnee, 2 mobiele telefoons en zijn handbagage. De verdachte mag binnen 14 dagen in hoger beroep gaan.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: