Smokkelduo staat terecht

In een zaak waarbij twee jeugdige verdachten, Salazar G. en Simon C., tegenover rechter Maureen Dayala stonden, verklaarde Salazar niet op de hoogte te zijn geweest dat zijn compagnon Simon van plan was drugs te smokkelen in het cellencomplex. Hij liep in de avonduren voor zijn moeder naar de winkel, om een belkaart te kopen. Simon die samen met hem was, ontmoette een manspersoon die een tas overhandigde aan hem. Salazar zegt niet te weten wat in die tas was. Officier van Justitie Mirella van Dijk wilde weten van Simon of deze de waarheid bij de politie had verklaard. “Om 18.00 uur heeft een man je gebeld om drugs in een tas te smokkelen. Je wist dus dat het om drugs ging.” Simon verklaarde dat hij al eerder drugs het cellenhuis had binnengesmokkeld. Beide keren was hem een beloning van SRD 100 beloofd, maar beide keren heeft hij niets ontvangen. Via een touw zou de tas met inhoud de plek van bestemming bereiken.
De nu 19-jarige Simon is twee jaar terug reeds aangehouden voor een ander feit, maar tot een veroordeling kwam het niet. De andere verdachte Salazar zegt dat hij niet op de uitkijk stond. Volgens zijn verhaal was hij onderweg naar de winkel, maar hoorde toen een schot. Rechter Dayala zei dat de politie heeft verklaard dat een geluid werd gehoord en dat men Salazar zag springen nabij het voetbalveld. De officier van justitie wilde weten of Salazar zich kan herinneren dat hij is gehoord in de aanwezigheid van een tolk waarvoor hij heeft getekend. De officier merkte op dat hij volgens dit stuk wist wat er in de tas was en dat het gesmokkeld zou worden. Voor een beter beeld in deze zaak zal de rechter een politiefunctionaris horen. De zaak is uitgesteld naar 10 april.
RB

error: Kopiëren mag niet!