Natin Leysweg wordt over 2 weken ontmanteld

Reshma Mangre
Reshma Mangre
200 studenten verkeren in het ongewisse

De leslokalen van het Natuur Technisch Instituut (Natin) aan de Leysweg worden over 2 weken ontmanteld. Dit meldt de verontrustte vakbondsleider Reshma Mangre aan Dagblad Suriname. Deze onderwijsinstelling, die een poosje terug aan de bel had getrokken omtrent het schrijnend tekort aan leraren, slechte communicatie met de directie van Natin, uitbetalingsissues aan gecommitteerde leraren, abrupte herverdeling van de lesuren en geen herkansingsmogelijkheid voor de studenten, is wederom opgezadeld met een nieuwe issue. “Op 15 maart heeft er een kick-offmeeting plaatsgevonden met betrekking tot fase 2 van het universiteitsproject ten behoeve van de universiteitsstudenten. De informatie heeft mij bereikt dat een aannemer over 2 weken gaat beginnen met de ontmantelingswerkzaamheden; het slopen van alle 8 leslokalen en 2 toiletgroepen van het Natin. Ik ben niet tegen ontwikkeling, maar zaken moeten vooraf wel goed gecommuniceerd worden en dat is nog niet gebeurd”, accentueert Mangre.
Het is alom bekend dat de fysieke omstandigheden van de Surinaamse scholen veel te wensen overlaten. Het Natin is daarbij geen uitzondering. Nieuwe c.q. moderne leslokalen zijn daardoor juist toe te juichen. Dat vindt Mangre ook, echter is het struikelblok bij haar het eenrichtingsverkeer binnen de overheid. “Ik wil ook dat er bijvoorbeeld sportaccommodatie, zoals zwemgelegenheid (fase 2 van het universiteitsproject) komt, maar het moet geen verrassing voor ons zijn. We zitten midden in het schooljaar en er zijn veel onduidelijkheden over hoe de lessen voortgang zullen vinden.” Het betreft 200 studenten die thans in het ongewisse verkeren. Volgens Mangre is het geen taboe dat er op het Natin een tekort is aan leslokalen. Dit is de reden dat er dependances van het Natin in het leven zijn geroepen. Met de abrupte melding over de ontmantelingswerkzaamheden is de bezorgdheid onder de studenten en leraren aanzienlijk toegenomen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: