Door winkelier mishandelde vrouw moet zich aanmelden

De politie van Paramaribo doet een beroep op de vrouw die op erge wijze door een winkelier is mishandeld, om zich aan te melden bij de politie van Latour. Dit gebeurde in een supermarkt op de kruising van de Livornoweg en de Indira Gandhiweg. Op woensdag 20 maart is een vrouw naar de winkel geweest om boodschappen te doen, niet wetende dat zij gevolgd werd op de beveiligingscamera door de winkelier. Toen zij bij de kassa kwam om de betaling te doen, hield de winkelier haar staande en begon haar te ondervragen. De winkelier is overgegaan tot fouillering van de vrouw in kwestie. Toen hij een tube tandpasta op haar aantrof, heeft de winkelier haar mishandelend op de grond gekregen en heeft hij de vrouw daarbij gewurgd. Andere klanten in de winkel hebben het voorval meegemaakt, gefilmd en op social media gepost. De politie, die momenteel over de beelden beschikt, is bezig met het onderzoek.
Regiocommandant Lloyd Tolud zegt dat de politie de vrouw in kwestie nodig heeft voor het onderzoek. Zij wordt absoluut niet aangehouden of in verzekering gesteld, garandeert Tolud. De handeling van de winkelier is strafbaar. “De winkelier mag het recht niet in eigen handen nemen”, meent de regiocommandant. “Er zijn instanties die de zaak zullen onderzoeken. Het moet duidelijk zijn dat de burgers het recht niet in eigen handen moeten nemen. In dit geval ging het om een eenvoudige diefstal. De winkelier in kwestie zal worden berecht voor deze handeling.” Ook stoort de regiocommandant zich eraan dat omstanders hebben staan filmen, maar dat niemand de vrouw te hulp is geschoten.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: