‘Pa, ik ga mijn voorzaal groter maken’

Soeradj Ramautar
Soeradj Ramautar

Randhier Jagan
Randhier Jagan

Het voertuig betrokken bij het ongeval
Het voertuig betrokken bij het ongeval
‘Pa, ik ga mijn voorzaal groter maken.’ Dit waren de laatste woorden van de 34-jarige Soeradj Ramautar aan zijn vader afgelopen donderdag, de dag van Holi Phagwa. Ramautar is bij een verkeersongeval op die avond te Leiding 9A omgekomen. Ook de 17-jarige Randhier Jagan overleed bij dit ongeval. Soeradj had reeds geruime tijd zijn eigen woning gebouwd op het stuk perceel achter zijn ouderlijke woning. De vader vertelt dat hij en zijn zoon in de vroege morgen van Phagwa, heel lang met elkaar hebben gesproken, niet wetende dat dit het laatste gesprek was dat hij met zijn zoon voerde. ‘We zaten op het balkon van zijn huis flink te babbelen. Hij zat op een kruk en ik zat op de vloer. Hij was van plan om zijn woning uit te breiden.’ De echtgenote van Soeradj is al overleden. Ze hebben twee dochters van respectievelijk 6 en 7 jaar, die woonachtig zijn bij hun grootouders van moeders zijde (nana en nanie).
In de bloei van zijn leven heengegaan
Voor de ouders en overige familie van Soeradj is het heel moeilijk te verwerken dat hij nog in de bloei van zijn leven is heengegaan. Hij was werkzaam bij een meubelbedrijf. ‘Hij was een rustige jongen en heel vooruitstrevend. Hij hield niet ervan om rond te slenteren’, typeert de vader zijn zoon. Soeradj was een jongeman die zijn werk heel serieus nam. Van het werk kwam hij meteen naar huis. Zijn hobby was hengelen. De vader vertelt dat zijn zoon wel af en toe een biertje kon drinken tijdens hoogtijdagen. Ook die twee andere mannen die in de auto zaten, stonden er niet bekend om dat ze alcohol gebruikten.
Schoonzoon in ziekenhuis
Het ernstige verkeersongeval aan de Leiding 9A, waar Soeradj het leven heeft verloren, heeft een bijzonder zware impact op dit gezin. De ouders hebben niet alleen een zoon verloren, maar de persoon die in het ziekenhuis is opgenomen, is een schoonzoon van dit gezin. ‘Hij is mijn schoonzoon’, vertelt de vader. Het gaat hier om de 27-jarige Rowie Jagan. Nadat hij afgevoerd is naar de Spoedeisende Hulp, moest hij per direct een ingreep ondergaan. Zijn gezondheidstoestand gaat momenteel de betere kant op, vertelt de schoonvader.
Broertje van schoonzoon heengegaan
De tweede verkeersdode in dit verkeersongeval is de 17-jarige Randhier Jagan. Hij is het broertje van Rowie Jagan, die momenteel in het ziekenhuis ligt. Voor moeder Jagan is het heel zwaar om dit verlies te moeten verwerken. Bijkans twee jaren geleden is de vader van deze jongens, haar echtgenoot, heengegaan.
Phagwa gevierd bij familie Jagan
De vader van Soeradj geeft mee dat er nog gezellig in familieverband Phagwa is gevierd te Leiding 8A, het adres waarop zijn dochter, en zus van Soeradj, getrouwd is in de familie Jagan. De familie Ramautar is zelf woonachtig aan de Commissaris Weythingweg. Het verkeersongeval heeft zich voorgedaan aan de Leiding 9A. Het betreft een Mark X-voertuig die meerdere malen over de kop is gegaan, nadat die in botsing kwam met een vrachtwagen die geparkeerd stond voor een winkel.
Het is nog niet bekend wanneer de twee overleden personen gecremeerd of begraven worden.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: