Dronken autobestuurder rijdt verkeerspolitie aan

De agent van politie tweede klasse S.H., te werk gesteld bij de Motor Surveillancedienst (MSD), is maandagmiddag aangereden door een dronken autobestuurder. Deze politieman was doende het verkeer op de kruising gevormd door de Van ’t Hogerhuysstraat en Industrieweg Noord te regelen. Op dat moment had de verkeerspolitie het verkeer komende vanuit de Van ’t Hogerhuysstraat gestopt om de autobestuurders, die rechts zouden afslaan om vervolgens in de Industrieweg te gaan, voorrang te verlenen. Deze bestuurder kwam vanuit de Industrieweg Noord en negeerde het stopteken van de politie, met als gevolg dat hij de politieagent omverreed. Als gevolg van de aanrijding liep de dienstdoende politieman letsels aan zijn linkerbeen en arm. Hij werd per ontboden ambulance vervoerd naar de Spoedeisende Hulp.
Getuigen die deze aanrijding hebben meegemaakt, zeggen dat de autobestuurder niet wist dat hij de politieman omver had gereden, daar hij danig onder invloed van alcohol verkeerde. Deze man werd onderworpen aan een blaastest en het resultaat was hoger dan 1000 microgram. Uit het visum van de behandelende arts blijkt dat de politieman in kwestie geen fracturen heeft opgelopen.
De politie van Nieuwe Haven hield de automobilist ter ontnuchtering op. In het belang van het onderzoek is het rijbewijs van hem ingevorderd. Het Openbaar Ministerie beslist verder over het lot van deze dronken autobestuurder.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: