Dew Sharman adviseert andere producenten van Losartan

Enalapril wordt als vervanger van Losartan gebruikt
Enalapril wordt als vervanger van Losartan gebruikt
Enalapril vervanger

Het ministerie van Volksgezondheid heeft onlangs medicijnen, waarin Losartan is verwerkt, samen met lokale medicijnen importeurs teruggeroepen. Dit terughalen is opgevolgd nadat de fabrikanten en de inspecties in Nederland en de Verenigde Staten van Amerika (VSA) hiertoe overgingen, omdat het middel een stof bevat dat waarschijnlijk kankerverwekkend is. Losartan is verwerkt in medicijnen tegen onder meer hartfalen en hoge bloeddruk.
Volksvertegenwoordiger Dew Sharman vindt het een goede zaak dat dit product uit de roulatie wordt gehaald en zegt dat we deze melding serieus moeten nemen. Sharman wijst erop dat een goed registratiesysteem nodig is om te achterhalen welke personen tot nu toe het middel hebben gebruikt, zodat eventuele complicaties op langere termijn in beeld gebracht kunnen worden. “De producent is een gerenommeerd bedrijf en geen kleine jongen”, zegt de parlementariër stellig. “Het is daarom nodig dat de oorzaak wordt achterhaald om herhaling te voorkomen.” De parlementariër zegt dat de melding dat er kans is op negatieve gevolgen van het middel, serieus genomen moet worden. “De mensen zijn onder medicatie, dus er zal vervanging moeten zijn. Er zijn ook andere producenten van Losartan. Dat het product van de ene producent niet goed is, wil niet zeggen dat de medicijnen van de andere producenten niet goed zijn. Het middel, dat als vervangend wordt gebruikt, is Enalapril”, besluit Sharman.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: