5 maanden cel voor drugsdeal politieambtenaren en Fransman

De politieagenten Malgalvio S. en Wendel B. stonden terecht voor het in hun bezit hebben van een hoeveelheid cocaïne en het aannemen van steekpenning van de Fransman Matues O. om deze zaak in de doofpot te doen belanden. Alle 3 verdachten zijn veroordeeld tot afzonderlijke celstraffen van 12 maanden, waarvan 7 maanden voorwaardelijk. Met uitzondering van Malgalvio moeten Wendel en Matues ook geldboetes betalen van SRD 1200 of een maand in hechtenis doorbrengen. Het strafbaar feit speelde zich af op 5 oktober 2018 bij de controlepost van Stolkertsijver. In deze zaak was er 250 gram cocaïne bij de Fransman Matues onderschept door Mangalvio en Wendel. De agenten deden geen melding hiervan en namen de drugs mee. De Fransman kreeg toen te horen dat hij 500 euro moest betalen om de spullen terug te krijgen en zijn aanhouding te voorkomen. Aangezien de buitenlander maar 50 tot 100 euro bij zich had, spraken zij af dat hij dat geld snel zou halen in Frans-Guyana en later op de dag terug zou keren. De drugs werd in tussentijd in een voertuig van een van de wetsdienaren opgeslagen, terwijl ook telefoonnummers tussen Malgalvio en Matues werden uitgewisseld om in contact te blijven. De Fransman kwam later terug en betaalde het restant van het bedrag. Volgens Wendel heeft hij echter geen kans gehad om de euro’s met zijn collega te verdelen, omdat hij kort daarna gelijk werd aangehouden. Malgalvio echter ontkent zijn betrokkenheid in deze zaak, terwijl hij wel door de twee andere medeverdachten wordt bezwaard. Hij zou volgens het onderzoek de chauffeur van Matues als tolk hebben ingezet om de deal voor hen te vertalen. Malgalvio komt met deze straf gelijk op vrije voeten. Indien de boetes worden betaald, kunnen Wendel en Matues ook in vrijheid worden gesteld.
FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: