Strei! informeert burgers over rechtszaak rij- en voertuigenbelasting

1Strei! informeert burgers over rechtszaak RVB11De politieke partij Strei! heeft op zondag 24 maart een informatiebijeenkomst gehouden voor de rechtszaak rond de rij- en voertuigenbelasting. Inclusief bestuursleden van Strei! waren er ruim 30 mensen aanwezig op deze informatieavond op Livorno. Stephenie de Randamie, initiatiefnemer en bedenker van deze rechtszaak, benadrukte dat Surinamers die denken dat zij geschonden worden in hun rechten en niet weten hoe ermee om te gaan, tenminste iemand kunnen benaderen die dat wel zou weten. Vandaar zij de stap maakte naar het bestuur van Strei!. Ongeacht de uitkomst, hoopt zij dat dit een voorbeeld is als een aanzet.
Maisha Neus, voorzitter van Strei! gaf een uiteenzetting van de beweegredenen om de rechtszaak aan te spannen. Zij gaf aan dat het niet Strei! is die de rechtszaak heeft aangespannen. Hiervoor is er speciaal een stichting (CPAS) in het leven geroepen, onder leiding van Anand Biharie, de procesgemachtigde van Strei!. Volgens Neus is dit gedaan om geen politieke inmenging in de rechtszaak te hebben.
Om de rechtszaak aan te spannen, is de samenleving gevraagd om haar bijdrage te leveren. Hiermee is er volgens Neus SRD 6.700 opgehaald.
Strei! is in ieder geval vastberaden. Indien op 28 maart het resultaat van de rechtszaak ongewenst is, zal er hoger beroep worden aangetekend. Op de vergadering werd de oproep gedaan om op 28 maart aanwezig te zijn bij de uitspraak.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: