KD distantieert zich van Phagwa-incident

De secretaris van Sport en Sociaal-Culturele Vereniging Kamel Dewaker (KD), Radjkoemar Sadhoe, neemt afstand van het incident dat zich op het KD-veld tijdens de viering van Phagwa heeft voorgedaan, waarbij de vicepresident (vp) onheus is behandeld. KD distantieert zich van de gebeurtenissen.
“Spelers en of supporters van de vereniging hebben niets te maken met het incident en de persoon die de beelden online heeft geplaatst, komt helemaal uit Commewijne”, zegt de secretaris. “KD is een fatsoenlijke organisatie. Dit is de twaalfde keer dat we dit hebben georganiseerd en vanaf 1980 zitten we in de topsectie. De ploeg bestaat vanaf 1941 en het is onze taak als bestuur om deze smet weg te werken. We begrijpen dat het moeilijk gaat in Suriname, maar dit gedrag keuren wij af”, verduidelijkt Sadhoe.
In een brief aan de vp heeft KD ook al aangegeven dit gedrag af te keuren en haar excuses aangeboden. Sadhoe zegt dat de vereniging deze dag had georganiseerd en daarom aansprakelijk is voor het voorval, waarbij de vp ongewenst taalgebruik naar het hoofd geslingerd kreeg. Het gaat bij Sadhoe erom dat het een autoriteit betreft, de op één na hoogste van het land. “Voor het respect dat opgebracht moet worden, hoeft niemand ons iets uit te leggen”, laat de secretaris van de vereniging weten.
RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: