Gelegenheidswetgeving om Silos te behouden als voorzitter AKB

Jennifer van Dijk-Silos
Jennifer van Dijk-Silos
President Desi Bouterse heeft op 22 maart De Nationale Assemblee een nota van wijziging van de ontwerpwet tot nadere wijziging van de Kiesregeling doen toekomen. Volgens de Nationale Partij Suriname (NPS) gaat het wederom om gelegenheidswetgeving. Dat zou volgens de bekomen informatie onder meer blijken uit de voorgestelde wijziging, dat de plaatsvervangende leden en leden van het Onafhankelijk Kiesbureau en het Centraal Hoofdstembureau tot hun 70ste jaar benoembaar zijn. Volgens de ontwerpwet in behandeling is de leeftijdsgrens vastgesteld op 65 jaar.
Leden in het zadel houden
Het vermoeden bestaat dat de leeftijdsgrens is opgetrokken om bepaalde leden in het zadel te houden. Bijvoorbeeld voorzitter Jennifer Victorine van Dijk-Silos van het Onafhankelijk Kiesbureau (OKB), die op 13 december 1954 is geboren, zou van de voorgestelde wijziging profiteren. Het heeft volgens de protesten niets te maken met de levensverwachting in Suriname, die volgens de statistieken gestegen zou zijn, waardoor volgens de regering de leeftijd van 65 jaar achterhaald is en daarom is verschoven naar 70 jaar. In de nota van wijziging volhardt de regering ook in het verbieden van pre-electorale samenwerking.
HD

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: