Mentaal gestoord- en lafhartigheid

Met verbazing heb ik op 17 maart j.l. de reactie van de huidige minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad, gelezen. Deze man heeft de afgelopen jaren zich gemanifesteerd als een pathologische leugenaar die volgens gerenommeerde economen met cijfers manipuleert, om zodoende gepubliceerde resultaten beter te doen lijken, dan ze in werkelijkheid zijn. “Window-dressing” of “lying with statistics” wordt dit in vaktermen genoemd. Hij heeft met deze handelswijze en zijn kamikaze economische politiek, een heel volk in een uitzichtloze ellendige armoede gestort. Hij zou geen econoom zijn en zelfs is hij uitgedaagd om zijn diploma en het instituut waar hij als econoom is afgestudeerd, te overleggen. Hij is door menigeen ontmaskerd geen econoom noch minder statisticus te zijn, wat hem vaker in grote woede deed uitbarsten. Daarmede werd deze man door velen in en buiten de politiek als een ongeleid projectiel ervaren. Hij werd zelfs de tuinman van IMF genoemd en vond dit beledigend. Nu doet hij hetzelfde, sterker nog: deze reactie is respectloos en beneden elk fatsoensnorm. “Ik ga niet met mijn ondergeschikten in polemiek.” Deze zin wijst op arrogantie en het gemis aan managementkwaliteiten. Hij zal het debat met de heer Sno niet aangaan, daarvoor is hij te laf en zich van bewust dat hij de intelligentie mist om op niveau te discussiëren. De heer Sno staat in de wetenschapswereld in Suriname bekend als een integere man met kennis van zaken. Hij wordt vanwege zijn kennis door andere wetenschappers vaker gevraagd mee te denken over wetenschappelijke vraagstukken. Bij wetenschappelijk onderzoek is manipuleren met onderzoeksresultaten een doodzonde omdat bij manipulatie van cijfers het mensenlevens kan kosten. Je wordt door de wetenschapswereld uitgestoten en je kan zelf strafrechtelijk worden vervolgd. Voor zover bekend, kent de heer Sno de ethische en fatsoensnormen en zal nooit overgaan tot manipulatie van onderzoeksresultaten. Tot slot, de minister noemt heer Sno mentaal gestoord. In de leer van de psychiatrie staat volgens psychiaters deze uitspraak bekend als die van een psychopaat. Levensgevaarlijke figuren, die niets te verbergen hebben en waarvoor een samenleving extra op haar hoede moet zijn.
Kenmerken van een psychopaat (mentale gestoorde) zijn:
oppervlakkige charme en welbespraaktheid;
gevoelens van hoogmoedswaanzin en pathologisch liegen;
manipulatief en sluw gedrag;
gebrek aan berouw of schuld;
ontbreken van emotionele diepgang (vluchtige emoties);
kil en/of gebrek aan empathie;
geen verantwoordelijkheid nemen voor het eigen gedrag.
Met het voorgaande, mag u als lezer zelf uw conclusie trekken.
Een bezorgde Surinamer

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: