Jitendra Kalloe: “Regering heeft zelfs voor NRA-deadline geen prioriteit getoond”

Het is wederom duidelijk dat de huidige regering met twee maten aan het meten is. Dit stelt de volksvertegenwoordiger Jitendra Kalloe (VHP) tegenover Dagblad Suriname. Aan de ene kant predikt de regering het welzijn en de welvaart van Suriname, terwijl er aan de meest cruciale zaken geen prioriteit wordt gegeven. Kalloe doelt op de deadline van de Nationale Risico-Analyse (NRA), die mogelijk in gedrang kan komen. Suriname staat vooralsnog niet op de blacklist, echter heeft de noodkreet van Roy Baidjnath Panday, vertegenwoordiger van Suriname bij de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF), bij velen de stuipen op het lijf gejaagd. De eerstvolgende evaluatieronde van CFATF wordt gehouden in de periode tussen maart en juni 2020. Indien Suriname er niet in slaagt om haar NRA-huiswerk adequaat klaar te hebben, loopt Suriname het risico om geslingerd te worden op de blacklist, met alle gevolgen van dien.
“De Surinaamse economie is zo klein en toch kan de regering haar verplichtingen niet nakomen. Men wacht altijd op het laatste moment. Nu hebben wij een schaarste aan valuta. Het is beangstigend om te denken wat ons allemaal nog meer te wachten staat door de nalatigheid van de overheid”, beklemtoont Kalloe. Hij merkt op dat de Surinaamse Bankiersvereniging, onder leiding van Eblein Frangie, niet oorzaakgericht de samenleving informeert over de perikelen binnen de banken. “Het is Baidjnath Panday die alarm heeft geslagen. Als er niet voldaan wordt aan de verplichtingen vanuit de CFATF zullen de consequenties zich natuurlijk ophopen. Er is geen tijd meer voor mooie praatjes vanuit de NDP; nu is de tijd aangebroken om je waar te maken”, aldus Kalloe.
KSR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: