Centrale Bank gestart met beschikbaarstelling vreemde valuta

Centrale Bank gestart met beschikbaarstelling vreemde valutaDe Centrale Bank van Suriname is conform recente mededelingen van de governor, Robert van Trikt, woensdag gestart met de beschikbaarstelling van vreemde valuta via het bankwezen. Het ligt in de bedoeling om op reguliere basis vreemde valuta beschikbaar te stellen voor het garanderen van de meest essentiële importen. Het doel van deze maatregel is om in een periode, waarbij valutabezitters minder geneigd zijn vreemde valuta aan te bieden aan de banken ter financiering van importen, de meest noodzakelijke behoeften van de samenleving te garanderen. De Centrale Bank voldoet in deze aan haar taak inzake het bevorderen van een evenwichtige sociaaleconomische ontwikkeling van onze republiek.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: