OM eist anderhalf jaar celstraf en gevangenneming van verdachte

Gomez B. riskeert een gevangenisstraf van anderhalf jaar. Op 27 november 2017 heeft de verdachte getracht Dinesh J. te beroven van zijn tas. Dit geval deed zich voor in een winkel. Het OM heeft dinsdag naast het strafvoorstel gevangenneming gelast van deze verdachte, die op vrije voeten is gesteld door het gerecht. Aan deze verdachte wordt drie strafbare feiten verweten. Op 27 november benaderde de verdachte Dinesh en vroeg hem of hij een sigaret voor hem had. Op een bepaald moment haalde de verdachte een mes tevoorschijn en bedreigde aangever daarmee. Hij wilde de tas van de aangever wegmaken, echter gooide de aangever zijn tas achter de toonbank van de bedoelde winkel, waardoor de verdachte deze niet meer kon bemachtigen.
De aangever was buiten doende de politie te bellen. Op dat moment liep de verdachte naar hem toe en rukte de telefoon uit handen van de aangever. Met medeneming van de telefoon nam Gomez de benen. Op 2 december 2017, dus vijf dagen na deze daad, werd de verdachte op heterdaad betrapt. Hij had een laptoptas met daarin een mobiele telefoon en nog andere goederen uit een voertuig weggenomen. Door kordaat optreden van de politie was Gomez aangehouden. Toen hij binnen het bureau werd geleid, zaten de gebroeders Dinesh J. bij de politie. Beide personen herkenden de verdachte als te zijn de rover die Dinesh had beroofd van zijn telefoon. De vervolging achtte zowel de poging tot beroving als de beroving van de mobiele telefoon wettig en overtuigend bewezen. Ook de diefstal uit de wagen achtte zij bewezen. Bovendien heeft de verdachte dit feit volmondig bekend. Hij blijft erbij de aangever Dinesh niet te hebben beroofd.
Als bewijs nam de vervolging de verklaringen van de aangever alsook die van zijn broer mee. Op de zitting kon de aangever de verdachte niet herkennen, daar de verdachte anders uitzag. Hij had zijn kapsel veranderd, waardoor de aangever niet met zekerheid kon zeggen, maar bij de politie had de aangever de verdachte wel positief herkend. De broer van de aangever was op die bewuste dag van de beroving ook in de winkel. Hij heeft de verdachte positief herkend, zowel bij de politie alsook op de zitting. Voor deze bewezen feiten eiste het OM een straf van anderhalf jaar. Op 16 april komt de raadsman aan het woord. De verdachte is eerder door het gerecht op vrije voeten gesteld. Tijdens de behandeling van zijn strafzaak was Gomez niet aanwezig. Volgens de vervolging was de verdachte zijn afspraken niet nagekomen. Hij zou op alle zitting aanwezig zijn. Daarom gelaste het OM de gevangenneming van deze verdachte.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: