Fraudezaak ECD uitgesteld naar 21 mei

Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft dinsdag de ECD-strafzaak, waarin de verdachten, het hoofd van de Economische Controledienst, inspecteur van politie Edith Rosheuvel, inspecteur van politie Irick M. en de burgers Khemradj R., Sureshdew J. en Ivan B. terechtstaan, uitgesteld naar 21 mei. Advocaat Chandra Algoe heeft het gerecht middels een schrijven verzocht om de behandeling van deze zaak op een andere dag voort te zetten. Tijdens de behandeling van deze zaak waren alle vijf verdachten aanwezig op de zitting. Zij zijn allemaal voorlopig in vrijheid gesteld. Deze zaak kwam aan het rollen nadat de aangever tevens verdachte Sureshdew J. aangifte bij de politie van Kwatta deed tegen Rosheuvel. Hij verweet haar van afpersing van een geldbedrag van SRD 120.000 en een busje ter waarde van SRD 40.000. Volgens de aangever was er thuis bij hem een inval gepleegd, waarbij 25 kartonnen sigaretten in beslag waren genomen en kartonnen alcoholische dranken. Om deze goederen vrij te krijgen, had Rosheuvel van Sureshdew het bovenvermelde geldbedrag geëist, althans dit verklaarde Sureshdew. De afdeling Fraude van KPS heeft de zaak overgenomen. Precies een week na de aangifte werd Rosheuvel in verzekering gesteld, samen met de tussenpersoon Khemradj R. De volgende dag werd de aangever Sureshdew aangehouden en in verzekering gesteld. Inspecteur van politie Irick M. werd naderhand aangehouden en in verzekering gesteld ter zake medeplichtigheid c.q. het medeplegen van omkoping van een ambtenaar. In deze zaak hebben de verdachten niet lang in arrest doorgebracht. De rechter zal op de volgende zitting de behandeling voortzetten. De verdachten werden allen aangezegd aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: