Van Trikt reist af naar Nederland om te praten over Euro 19 miljoen

1 Van Trikt rijst af naar Nederland om te praten over Euro 19 miljoenDe aanhouding van Euro 19 miljoen in april 2018 in Nederland is een belangrijke issue die volgens de Centrale Bank-president Robert-Gray van Trikt aanpak vergt. Vanwege dollarisering van bepaalde sectoren zijn exporteurs en importeurs niet in staat om over US$ te beschikken. Suriname heeft bijkans een jaar geen US$ geïmporteerd vanwege de rode streep die is getrokken door de aanhouding van de Euro 19 miljoen. Voorts is de bank bezig met voorbereidingen op de invoer van cash US$. Dit is echter nog een uitdaging gezien de aanhouding in Nederland. Volgende week zal de bankpresident persoonlijk afreizen naar Nederland met topdelegatie. Hij wil de dialoog opstarten over de gelden die daar vast zitten. Volgens de governor is dat al bijkans een jaar niet gebeurd. De govornor benadrukt dat in deze case, dialoog vereist is.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: