Kassierster verdacht van verduistering

Precilla R., die zich onvindbaar had gemaakt, heeft dinsdag zich niet aangemeld bij de kantonrechter. Kantonrechter Duncan Nanhoe heeft de strafzaak bij verstek behandeld. Zij wordt ervan verdacht SRD 100.000 te hebben verduistering c.q. diefstal van het bedrag. In verband met het onderzoek werd dinsdag de benadeelde als getuige gehoord. Hij verklaarde dat de verdachte bijkans anderhalf jaar bij hem in dienst was als kassierster. De daad werd ontdekt nadat zij met zwangerschapsverlof ging. Uit het onderzoek blijkt dat kort voor het vertrek zij zonder te melden SRD 5000 had weggenomen. Op basis hiervan werd een onderzoek ingesteld en het bleek dat zij de tenminste drie stortingsbewijzen heeft vervalst. Zij heeft de datum handmatig met een pen veranderd. Volgens de aangever H. is het bedrag opgelopen naar SRD 100.000. Deze verdachte is zowel in persoon als in het openbaar gedagvaard voor de zitting, echter kwam zij niet opdagen. Volgens de getuige heeft hij erop toegezien dat de verdachte een verklaring bij de politie heeft afgelegd. Er is bovendien ook een schuldbekentenis getekend door de verdachte. Nadien is de verdachte vertrokken en heeft niets meer van zich laten weten. De getuige verklaarde dat de verdachte naar alle waarschijnlijkheid naar Cayenne is vertrokken. “Ze komt wel terug, denk ik”, stede de getuige. Op 2 april komt het Openbaar Ministerie met een strafvoorstel in deze zaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: